Cremă de lapte cu scorţişoară

Cremă de lapte cu scorţişoară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

INGREDIENTE. 1 litru de lapte, un baton de scorţişoară/scorţişoară măcinată, după gust; o linguriţă de extract de vanilie, coaja rasă de la jumătate de lămâie, 6 gălbenuşuri, 125 g de zahăr, 1 1/2 linguri de amidon de porumb şi puţin lapte.

PREPARARE. Turnaţi laptele într-o crăticioară. Adăugaţi batonul de scorţişoară, extractul de vanilie şi coaja de lămâie. Fierbeţi laptele timp de 5 minute din momentul clocotirii, după care luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până vor deveni albicioase. Dizolvaţi amidonul de porumb în puţin lapte rece. Adăugaţi-l în compoziţia de gălbenuşuri. Amestecaţi. Adăugaţi laptele aromat, strecurându-l în prealabil. Amestecaţi. Transferaţi compoziţia rezultată într-o tigaie. Fierbeţi-o pe foc mic, până se va îngroşa, amestecând continuu. Transferaţi crema de lapte în cremiere sau alte vase potrivite. Dacă doriţi, puteţi să puneţi câte un biscuit pe fundul formelor sau pe suprafaţa cremei. Presăraţi scorţişoară măcinată pe suprafaţa desertului. Daţi-l la frigider până când se va stabiliza, apoi se poate servi.

Citit 969 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.